Aankomende wedstrijd: () op . om

Eerste overwinning een feit voor zaal 1

Na het kampioenschap van vorig jaar zijn er een aantal dingen veranderd, allereerst een promotie naar de 2e klasse, het gespeel in de provincie is hierdoor afgelopen, de tegenstanders van dit jaar komen onder andere uit Genemuiden, Ens, Emmeloord en Kraggenburg. Ook zijn de thuishal en speeldag aangepast, eindelijk kunnen we onze thuiswedstrijden weer in Coevorden spelen op woensdagavond in de Drostenhal. Ook hebben de gebruikelijke transfers weer plaatsgevonden, zo kon Jurriaan tegen Genemuiden zijn debuut maken.

Zoals eerder vermeld spelen we dit jaar onze thuiswedstrijden in de Drostenhal. Keurig om half 8 stonden we met zijn allen (wij, tegenstander en scheidsrechter) voor een dichte deur. Na veel over en weer gebel was er een volleybalmoeder gevonden om een sleutel op te halen en konden we met enige vertraging aan de wedstrijd beginnen.

Zoals vorig seizoen gebruikelijk in de 3e klasse begonnen we sterk aan de wedstrijd met veel balbezit en dit resulteerde dan ook na 8 minuten in een verdiende 1-0 voorsprong, Bart ronde een uitstekende pass van Ronnie keurig af. In het verloop van de eerste helft bleven we veel sterker alleen werd er vergeten afstand te nemen in de score, waardoor de tegenstander net voor rust uit het niets de 1-1 kon maken.

Deze 1-1 schudde iedereen goed wakker en al in de eerste minuut na rust scoorde Jurriaan op aangeven van Rick zijn allereerste goal voor CSVC zaal 1, amper 30 seconden later maakte Bart de 3-1. Genemuiden sputterde nog iets tegen door de 3-2 te maken, maar na de 4-2 van Ruben en de 5-2 van Bart was het verzet definitief gebroken. Een spaarzaam foutje in de verdediging waar zelfs de uitstekend keepende Richard niks meer aan kon doen betekende de 5-3. Gelukkig schoot Bart uit de aftrap de marge gelijk weer op 3.
De mooiste goal van de avond was ook de laatste, na een perfect uitgevoerde counter hakte arend de bal keurig op Jurriaan die de keeper vervolgens op acrobatische wijze verschalkte achter zijn standbeen langs.